13.6.2013

Ikea kutisti huonekalut!

Nukkekoteja on tähän asti ollut helppo sisustaa lähinnä menneen ajan tyyliin. Nyt modernin nukkekotisisustajan pyyntöihin on vastattu kun IKEA tuo markkinoille elokuussa nukkekodin huonekalut. Sarjaan kuuluu sohva, hylly, pöytä, matto, tuoli ja tyyny. Huonekalujen väitetään olevan mittakaavassa 1:15 mutta omien laskelmien mukaan jos  esim. sohva on kooltaan n. 22 cm leveä, n.10 cm syvä ja n. 6 cm korkea, niin mittakaava olisi lähempänä 1:10 tai jopa 1:8. Mutta sen näkee sitten minkä kokoisille nukeille sopivat kun huonekalut näkee "livenä".
Ikean aikaisemmat nukketalon kalusteet 2000-luvan alkupuolelta olivat kutakuinkin kokoa 1:10, meiltäkin niitä löytyy muutamia joten olisi kivaa jos nämä uudet olisivat samaa kokoluokkaa.
Photograph: Ikea

Tästä kuvasta käy ilmi minkä kokoisista nukkekodin kalusteista on kyse. Eli mittakaava lienee 1:8  ja näin ollen sopinevat hyvin siis myös pienemmille muotinukeille (Photograph: Ikea)
Tähän kokosin kuvakollaasin Ikean tuotteista mitkä löytyvät siis elokuusta alkaen myös miniatyyreina. Expedit hylly, Klippan sohva, Lack pöytä, PS Vågö lepotuoli, Famnig hjärta tyyny ja tuo blogimattonakin tunnettu Stockholm matto. Pahviosista löytyy esim. Ikea Ps Pendel -kello, Ung drill peili ja Lampan lamppu.
Lue lisää täältä.

10 kommenttia:

 1. Hei Sanna!
  Onkos sinulla tietoa paljonko nuo tulevat sitten maksamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, jossain artikkelissa mainittiin että pakkaus mikä sisältää nuo kaikki huonekalut + jotain pahvisia itse väritettäviä osia esim. kello, lamppu, kirjoja ja kehyksiä maksaisi 19 dollaria (12 puntaa tai 120 kruunua) eli alle 15€. Varsin kohtuulliselta kuulostava hinta, niin kuin IKEAn tuotteissa aina :)

   Poista
 2. Hei!
  Voisitko joskus esitellä teidän Heartlage Cityn kokonaisuudessaan, olisi mukava nähdä ja saada (ehkä) pientä inspistä ;) Ja onkos teillä yksi ''Lego-Kaupunki'' vai onko niitä useampi? Niin ja onko teillä minkälaiset nämä säilytykset eli millä tavalla säilytätte legot ja pienet osat? Onko vaan esim. joku sängynaluslaatikko, vai onko ihan joku hyllykkö missä on laatikoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esittelyä en voi tehdä meidän kaupungista, koska se kaupunki on purettu, lapset ottavat leikkeihinsä usein pahvisen alustan mille olen maalannut kaupungin teitä ja sydämen muotoisen järven. Mutta esim. suurin osa legotaloista on purettu säilytystilan puutteen vuoksi. Hienoimmat rakennukset säilytetään kokonaisina hyllyillä. Legomme on lajiteltu siten että minifigut, belvillet ja friends-hahmot on omissa laatikoissaan. Lego-eläimet, kasvit (puut kukat ym.), huonekalumoduulit, renkaat, ikkunat ja ovet omissa laatikoissaan. Muuten ne on aika lailla sekaisin ja odottavat inspiraatiota että joku ne joskus lajittelisi. Koska meillä on useampi lapsi, niin legoja on myös jokaisen lapsen omissa huoneissa omissa laatikoissaan ja meillä on niitä paljon. Yksi sängynaluslaatikko ei riitä. Haaveena olisi että joskus meillä olisi oma tila tai edes hyllykkö yksinomaan legoille, mutta koska niillä leikitään lähes päivittäin mikään kovin siisti lajittelujärjestelmä ei välttämättä oli järkevää koska uskon että legot olisi taas yhtä sekaisin kuin ne on nytkin.

   Poista
 3. Koska postaat taas seuraavaksi? Odotan jo innolla mistä seuraavaksi kirjoitat, meillä on myös lapsilla paljon lego friendsejä ja tilaa ei paljon niille löydy, mutta harkinnassa talon laajennus jotta saadaan taloon yksi huone nimenomaan legoille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Koitan saada jotain aikaan, vaikka jonkun kesäaiheisen legojutun. Nyt on ollut vaan niin hienot säät että en ole hirveästi ehtinyt blogiin paneutua, mutta yritetään :) -Tuollainen oma legohuone olisikin ihan unelma.

   Poista
 4. Hei! Onko tuo kello siis musta vai valkoinen? Toisessa kuvassa tyttö leikkii, ja siinä kello on valkoinen, mutta viimeisessä kuvassa se on musta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kello on pahvia ja se on yksiulotteinen valkoinen, musta kello -kuva on Ikean sivuilta napattu oikea kello. Paketissa olevat pahviosiot voi itse värittää mieleisikseen, meillä tyttö väritti kellon punaiseksi :)

   Poista
 5. Eikös nuo olisi paremman kokoisia esim. Barbeille? Meillä on nimittäin lundblyn nukkekoti johon nuo näyttää aika isoilta. Mutta aion kyllä ostaa kuhan tulee myyntiin kun noin halvatkin on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Nuo on juurikin Barbiemittakaavaa, ja löytyy jo Ikeasta, jos luet tuoreempia päivityksiäni, näet miten olen sisustanut niillä Bratzien kodin :)

   Poista