13.6.2013

Ikea kutisti huonekalut!

Nukkekoteja on tähän asti ollut helppo sisustaa lähinnä menneen ajan tyyliin. Nyt modernin nukkekotisisustajan pyyntöihin on vastattu kun IKEA tuo markkinoille elokuussa nukkekodin huonekalut. Sarjaan kuuluu sohva, hylly, pöytä, matto, tuoli ja tyyny. Huonekalujen väitetään olevan mittakaavassa 1:15 mutta omien laskelmien mukaan jos  esim. sohva on kooltaan n. 22 cm leveä, n.10 cm syvä ja n. 6 cm korkea, niin mittakaava olisi lähempänä 1:10 tai jopa 1:8. Mutta sen näkee sitten minkä kokoisille nukeille sopivat kun huonekalut näkee "livenä".
Ikean aikaisemmat nukketalon kalusteet 2000-luvan alkupuolelta olivat kutakuinkin kokoa 1:10, meiltäkin niitä löytyy muutamia joten olisi kivaa jos nämä uudet olisivat samaa kokoluokkaa.
Photograph: Ikea

Tästä kuvasta käy ilmi minkä kokoisista nukkekodin kalusteista on kyse. Eli mittakaava lienee 1:8  ja näin ollen sopinevat hyvin siis myös pienemmille muotinukeille (Photograph: Ikea)
Tähän kokosin kuvakollaasin Ikean tuotteista mitkä löytyvät siis elokuusta alkaen myös miniatyyreina. Expedit hylly, Klippan sohva, Lack pöytä, PS Vågö lepotuoli, Famnig hjärta tyyny ja tuo blogimattonakin tunnettu Stockholm matto. Pahviosista löytyy esim. Ikea Ps Pendel -kello, Ung drill peili ja Lampan lamppu.
Lue lisää täältä.